شهرستان رشتخوار درسینه بزرگان فراوانی را پرورانده است که برای نمونه میتوان از رکنالدین محمود سنجانی عارف و سالک بزرگ قرنهای پنجم و ششم یاد نمود که بسیاری از سرودههای رباعی او را به عم رخیام نسبت دادهاند و از شیخ جام لقب شاه را گرفت و از آن پس پیرو مراد سلسله تصوف چشتیه بود، قبر او در دامنه شمالی جاده تربتحیدریه به رشتخوار و در حاشیه شرق روستای تاریخی سنگان است. یکی دیگر از این مفاخر و بزرگان عارف عصرافشاریه معروف به شیخ ابدال است که پس از چند پیشگویی جنگهای نادر مورد توجه این حاکم قرار گرفت و به دستور نادرشاه بقعهای بر مزارش در نوق بنا گردید.
از دیگر مفاخر و بزرگان شهرستان میتوان به شیخ شریعتمدار که از عرفای بزرگ صدسال اخیر میباشد اشاره کرد که در سلوک روحانی و طیالارض او زبانزد خاص و عام مردم است و یکی از بزرگان حماسی خراسان رضوی در زمان حمله روسها و دلاوریهای کلنل محمدتقی خان پسیان است که با مرگ خود باعث ایجاد فلوکلور معروف به مندسین نامراد شدجوانی از طایفه حاجی مراد این شهر است به نام محمد حسین که امروزه در قبرستان فعلی شهر مدفون است و شعر محلی که زبان مادرا و زمزمه می شود معروف است.
مرحوم شیخ محمد صادق مجتهدی روحانی ساده زیست با تقوی و درحد اجتهاد در یکصد سال اخیر که نسبت به امورات دینی و مذهبی پاسخگو بوده است و بسیار مورد توجه مردم میباشد. مرحوم شیخ محمدعلی حسام نیز بهعنوان روحانی پرهیزگار که در یکصد سال اخیر خدمات شایانی در زمینه امور دینی و مذهبی مردم داشته است که بسیار مورد عنایت اهالی قرار دارد. مرحوم حاجی خان یاور که در اواخر دوره قاجاریه حاکم منطقه بوده و موقوفات عامالنمعه زیادی مانند مسجدجامع رشتخوار (مسجد وکیل) که هم اکنون مورد استفاده قرار می گیرد و ساخت پل معروف کال سالار که هنوز پا برجاست.
حاجی خان یاور در کنار یکی از روحانیان منطقه